Candida in timpul sarcinii

Sarcina poate fi una din cele mai frumoase perioade din viata unei femei dar din pacate aceasta poate veni si cu unele probleme de sanatate, printre care se numara si infectia cu candida, aceasta problema fiind una destul de intalnita in aceasta perioada. O mare parte din femeile insarcinate se confrunta cu acesta infectie cu candida pe perioada sarcinii. In continuare vom prezenta relatia dintre infectia cu candida si sarcina.

In mod ideal  vaginul are un mediu acid, dar pe perioada sarcinii acest mediu poate deveni alcalin.  Acesta poate fi rezultatul multiplelor schimbari hormonale care au loc in corpul unei femei insarcinate. Din cauza mediului alcalin din vagin, bacteria candida poate creste peste limitele normale.

 A va confrunta cu candida pe timpul sarcinii poate fi destul de dificil. In   aceasta perioada nu puteti folosi orice medicament care poate duce la aparitia efectelor secundare atat pentru dumneavoastra cat si pentru fetus. Din aceasta cauza este indicat sa folositi numai produse naturale pentru a trata aceasta infectie cu candida pe perioada sarcinii.

 

Unul din cele mai eficiente remedii  naturale, preparate in casa impotriva candidei este otetul de mere. Acest otet este minunat pentru tratarea infectiilor vaginale. Nu trebuie decat sa adaugati 2 lingurite de otet de mere in apa din cada cand faceti baie.  Repetand acest lucru in fiecare zi pentru o saptamana vei ajunge sa scapati de problema cu candida.

Modificarea alimentatiei va poate ajuta si ea sa tratati aceasta problema. Incercati sa eliminati din alimentatie produse cum ar fi pizza, pastele si mancarea fast food in general. Aceste alimente sunt bogate in carbohidrati si sunt transformati in zahar cand sunt digerati. De asemenea, incercati sa evitati si toate alimentele care contin zahar deoarece acestea pot agrava infectia cu candida.

Incercati sa includeti in alimentatie mai mult iaurt. Iaurtul face minuni in tratarea infectiei cu candida.

Incercati sa consumati iaurt doar cu fermenti naturali. Nu optati pentru iaurtul cu fructe sau coloranti artificiali deoarece acestea contin zahar si pot face mai mult rau decat bine.

Puteti lua in considerare si folosirea produselor homeopatice cum ar fi Yeastrol. Avand in vedere ca toate ingredientele din Yeastrol (Yeast Candida Control)sunt 100% naturale nu exista nici un risc de efecte secundare. Aceasta solutie pentru tratarea infectiei cu candida poate fi folosita nu numai de femei si de barbati.  Cu toate acestea, cel mai indicat este ca femeile insarcinate sau cele care alapteaza sa consulte un medic inainte de a folosi acest medicament impotriva candida.

Rezolvarea problemelor cauzate de candida in timpul sarcinii poate fi destul de dificila dar nu este imposibila. Nu trebuie decat sa tineti minte sfaturile de mai sus si sa va bucurati de sarcina. Va dorim o sarcina usoara si fericita !