Infectia vaginala cu candida

Candidoza vaginala este infectia vaginala cauzata de o micoza denumita candida albicans. Majoritatea femeilor au suferit cel putin o data in viata de aceasta infectie care irita vaginul. In cateva cazuri aceasta infectie poate fi transmisa prin contact sexual si partenerului, dar nu este o boala care se transmite pe cale sexuala. Candida albicans este o micoza prezenta in vagin, cavitatea bucala, piele si in flora intestinala.

Doar in cazul unor dezechilibre care se produc in corp aceasta micoza poate deveni infectioasa cauzand candidoza. Unele din conditiile care conduc la aparitia candidozei sunt folosirea antibioticelor pentru tratarea altor probleme, sarcina, obezitatea sau diabetul. Daca suferiti de mai multe infectii cu candida acesta este un semnal de alarma referitor la alte probleme de sanatate de care persoana respectiva ar putea suferi.  O infectia care pare sa nu dispara cu nici un tratament poate fi un semn al HIV.

Candidoza vaginala are ca simptomatologie pruritul, iritatiile, arsurile vaginale sau inflamatii ale vulvei. Poate de asemenea cauza  pentru unele femei si usturime la urinare sau la contactul sexual.
Secretia alb-galbena, cu o consistenta mai groasa, branzoasa este specifica candidozei vaginale. Nu toate femeile sufera de aceste simptome simultan. Barbatii nu prezinta simptome severe ale acestei infectii dar in unele cazuri poate aparea o iritatie puternica la nivelul penisului impreuna cu o senzatie de arsura.

Simptomatologia minora a candidozei vaginale poate fi tratata destul de usor acasa. Pentru acest tratament natural trebuie sa nu fiti insarcinata sau sa aveti febra. De asemenea, trebuie sa va feriti de orice boala care poate fi transmisa sexual sau nu trebuie sa fie prima data cand suferi de acest tip de infectie. Cel mai indicat este sa folositi tratamentul homeopatic Yeastrol. Acesta este o solutie orala foarte eficienta  care trebuie aplicata sublingual de trei ori pe zi cate 2 pufuri. Mai exista si alte medicamente disponibile pentru tratarea candidozei cum ar fi:clotrimazolul, miconazol etc. Cremele care contin aceste substante sunt disponibile pe piata si nu ai nevoie de reteta pentru a le achizitiona.

Mai exista si o alta bacterie denumita trichomoniasis  care are simptome similare cu cele ale infectiei cu candida. Din aceasta cauza nu este foarte usor sa faceti diferenta intre cele doua. In acest caz, trebuie sa  apelati la un doctor care va stabili tratamentul potrivit pentru infectie.

Pentru a evita aceasta infectie este indicat sa nu folositi sprayuri parfumate, creme sau lotiuni in zona vaginala. Este indicat sa purtati doar lenjerie intima de bumbac deoarece cele din matase sau satin nu lasa aerul sa circule. Nu purtati pantaloni stramti deoarece si acestia pot cauza iritarea zonelor intime. Nu purtati costumul de baie fara sa fie spalat. Daca suferiti de diabet este indicat sa verificati nivelul glucozei.