Tratament Candida

 

Celula fungica, cea care duce la aparitia candidozei, este introdusa in organism impreuna cu alimentele, ea fiind prezenta in stomac si intestine. Candida nu prezinta simptome cand aceasta celula este mentinuta in limitele normale de catre o flora intestinala sanatoasa si de o imunitate solida. In momentul in care apare un dezechilibru, celulelor levurice le cresc niste structuri tubulare inframicroscopice, numite hyphe-hife, care se dezvolta in colonii intinse de mucegaiuri si de ciuperci.

Candidoza se manifesta in special la persoanele care au facut tratamente cu antibiotice, citostatice, radiatii, imunodepresive, cortizon, hormoni, pilule contraceptive orale, medicamente ce scad capacitatea de aparare a organismului, precum corticosteroizii, dar si la marii consumatori de dulciuri.


Cea mai raspandita forma de candidoza este cea care se manifesta la nivelul vaginului. Inflamatia vulvei produsa de ciuperca Candida albicans poarta denumirea de vulvita candidozica. In cazul in care aceasta inflamatie este insotita de o umflare locala, afectiunea poarta numele de vulvovaginita candidozica. Aceasta se trateaza in principal cu ajutorul cremelor, spre deosebire de vulvovaginitele candidozice care sunt mai greu de tratat.


La barbati, candidoza poarta denumirea de balanita sau balanopostita.
Toate tipurile de afectare genitala cu candida pot fi tratate prin folosirea de creme locale cu efect de calmare a simptomelor impreuna cu sprayuri homeopate, cum este Yeastrol, care trateaza general problemele de candida, ajungand peste tot unde exista astfel de probleme.

Simptomele infectiei cu candida sunt: prurit accentuat, inrosire si inflamare, usturimi in timpul urinarii (la femei), dureri in timpul contactului sexual, scurgeri branzoase-albicioase la femei sau depuneri albicioase si branzoase pe gland insotite de iritatii la barbati. Candida poate fi transmisa prin contact sexual. Pe durata tratamentului, contactele sexuale trebuie evitate. Se recomanda urmarea tratamentului si in cazul in care partenerul nu prezinta manifestari.

In cele mai multe cazuri, candidoza poate fi tratata usor, dar nerespectarea unui tratament poate provoca recidive sau prelungirea perioadei de vindecare.
Candidoza de la nivelul vaginului se trateaza de cele mai multe ori prin administrarea pe cale intravaginala a medicamentului antifungic (creme sau ovule). Pe langa aceste creme sau ovule este necesara si administrarea orala de medicamente antimicotice. O solutie de ultim moment care castiga din ce in ce mai mult teren este reprezentata de sprayurile homeopate care prin aplicarea sublinguala, ajung sa ofere efect de tratament pentru candida oriunde ar exista aceasta problema in organism. Un exemplu in acest sens este sprayul Yeast Candida Control la care un flacon ajunge pentru o folosire timp de o luna, cu aplicare zilnica, cate 2 pufuri de 3 ori pe zi.

Exemple de medicamente eficiente in cazul tratamentului vulvovaginitei candidozice:
*clotrimazol, care se poate administra sub forma de crema (crema se aplica local de 2-3 ori pe zi, dupa spalarea si uscarea zonei afectate; durata tratamentului este de 1-3 saptamani) sau de ovule (doza recomandata este de un comprimat vaginal Clotrimazol 100 mg pe zi, seara la culcare, timp de 6-12 zile sau doua comprimate pe zi, dimineata si seara, timp de trei zile; in cazuri severe se pot administra cate doua comprimate vaginale Clotrimazol 100 mg pe zi, dimineata si seara, timp de 6-12 zile);
*miconazol, care se poate administra sub forma de crema (se aplica o cantitate de 5 g cu aplicatorul vaginal de doua ori pe zi) sau comprimate vaginale (doza recomandata este de doua comprimate vaginale/zi, dimineata si seara, timp de 7 zile sau cate un comprimat pe zi timp de 14 zile);

Comprimatele Miconazol pot fi administrate si pentru tratarea candidozei digestive prin administrarea unui comprimat de 3 ori pe zi, timp de 1-2 saptamani in cazul candidozelor orale, sau 2-4 saptamani in cazul candidozelor gastro-intestinale (in cazul candidozelor orale comprimatele se sfarama in gura, iar in cazul candidozelor gastro-intestinale comprimatele se inghit).
*ketoconazol, se administreaza oral (cate doua comprimate o data, in timpul mesei timp de 5 zile) sau sub forma de ovule (un ovul pe zi intravaginal timp de 5-7 zile);
*nistatin, se administreaza sub forma de comprimate (cate 1-2 comprimate de 3-6 ori pe zi; se recomanda administrarea produsului intre mese, evitandu-se asocierea cu alimentele) sau de ovule (un ovul pe zi intravaginal timp de 5 zile).

In prezent, tot mai multe persoane cauta sa inlocuiasca medicamentele cu alternative naturiste, mai sanatoase si care sunt mai accesibile la pret. Un astfel de produs este si sprayul Yeast Candida Control care elimina candida din organism. Acesta se administreaza sublingual, cate 2 pufuri de 3 ori pe zi, dimineata, la pranz si seara. Este recomamdata administrarea intr-o cavitate bucala clatita cu apa cu 5 minute inainte.

Tratamentul trebuie urmat de ambii parteneri. Tratamentul cu antimicotice trebuie insotit de o foarte buna igiena locala (va recomandam folosirea unui sapun neutru sau bazic, solutii antiseptice din comert sau spalaturi cu bicarbonat de sodiu).

 

 

 

 

ATENTIONARE

Yeast Candida Control este un produs recunoscut International pentru eficienta impotriva candida. Ca orice produs cunoscut in toata lumea, este inevitabila aparitii de falsuri ale produsului care nu vor avea efectul scontat, va vor spori frustarile si chiar va pot pune in pericol sanatatea. Un pret mai mic decat pe siteul oficial, www.yeastrol.ro ar trebui sa va ridice semne de intrebare. Mai mult, daca nu puteti primi factura si chitanta si nici un fel de garantie din partea producatorului, va puteti pune in pericol sanatatea.